Het Coronaklassement


Door de coronamaatregelen kunnen we met WTC twintigachttien deze periode niet samen de fiets op. Maar dat wil niet zeggen dat we ons niet kunnen amuseren met onze favoriete hobby. 
Vanaf nu organiseren we elke week ‘Het Coronaklassement’: een virtueel regelmatigheidscriterium met verschillende klassementen. Mét respect voor de geldende maatregelen, want gezondheid gaat boven alles.

Alle deelnemers houden zich dan ook strikt aan de coronamaatregelen van de overheid: je rijdt alleen of met één vriend(in) - en liefst altijd dezelfde, want anders heeft die maatregel weinig zin - en je houdt steeds voldoende afstand. 

Elke week strijden we vanaf nu om een virtuele leiderstrui in een reeks nevenklassementen. Een wedstrijdweek begint op maandag en eindigt op zondag. Op het einde van de lockdown kronen we voor elk klassement een definitieve winnaar: de coronakampioen!

De klassementen waar we om zullen strijden:

Gele trui: voor dé flandrien van de week. De renner of renster die in één week tijd de meeste kilometers rijdt

Groene trui: voor de snelste spurter. De renner of renster die een spurt uit het boekje rijdt en de snelste tijd neerzet op ons sprinsegement.

Bolletjestrui: voor de klimgeit van de week. Wie de beste tijd neerzet op ons klimsegment, wordt tot bergkoning gekroond.

Witte trui: geen wc- maar fietsrollen. Voor wie in de wedstrijdweek het langst op de rollen heeft gereden.

Strijdlust: de prijs voor wie de langste rit aflegt.

Rode Lantaarn: voor wie achteraan het virtuele peloton bungelt.
Instagram