Wielerkalender 2017

Vanaf februari blazen we bij WTC twintigachttien het wielerjaar op gang. Er staat elk weekend ofwel een lokale trainingstocht (start en aankomst aan De Nieuwe Linde) of een toertocht op het programma. De trainingstochten die we regelmatig doen vind je terug op deze pagina, daar vind je ook de .GPX-bestanden die je kan downloaden voor op je fietscomputer

We rijden onze trainingstochten vanaf dit jaar in twee ploegen, een A-ploeg en een B(elevings)-ploeg. De B(elevingsploeg) start doorgaans een halfuurtje later en doet ook minder kilometers. Er zijn elke week ervaren wegkapiteins die het parcours uitstippelen en waken over de veiligheid en de snelheid in de groep.

Daarnaast is er vanaf half maart de mogelijkheid om elke donderdagavond nog een bijkomende trainingstocht te maken. Het overzicht:


Zondag 17 september: Lokale trainingsrit 
Lokale trainingsrit met start en aankomst aan De Nieuwe Linde.
Waar? De Nieuwe Linde
Geschatte afstand? 95 km (A-ploeg) / 65 km (B-ploeg)
Hoe laat? 9u30 (A-ploeg) / 10 uur (B-ploeg)

Zondag 24 september: Ploegentijdrit Velodome Criterium
Net als vorig jaar nemen we met WTC twintigachttien deel aan de ploegentijdrit van het 'Velodome Criterium' in Berchem. Een ploeg bestaat uit minimaal vijf personen, inclusief zeker één vrouw, en maximaal 8 personen. Wil je deel uitmaken van ons team en onze clubkleuren verdedigen? Laat het ons snel weten! Meer informatie over de ploegentijdrit en het parcours vind je op de website van het Velodome Criterium.
Waar? Velodome, Boomgaardstraat
Geschatte afstand? 10,2 km
Hoe laat? 15u30

Zondag 1 oktober: Gezamenlijke slotrit (A+B), met eindeseizoensdrink
Vandaag sluiten we ons wielerseizoen af met een gemeenschappelijke slotrit voor A- en B-ploeg samen. Nadien volgt nog een eindeseizoensdrink in De Nieuwe Linde
Waar? De Nieuwe Linde
Geschatte afstand? ca. 50 km
Hoe laat? 10 uur

Zaterdag 28 oktober: Brouwerijbezoek en clubdiner
Nog een traditie die we dit jaar verderzetten: een clubbezoek aan een Antwerpse brouwerij, met 's avonds een gezellig clubdiner. Je kan kiezen of je inschrijft voor alleen het brouwerijbezoek, alleen het clubdiner of voor allebei. Laat het ons weten voor zaterdag 18 november op info@wtc2018.be
Waar? Brouwerij De Koninck
Hoe laat? 15 uur aan Brouwerij De Koninck, 18u30 op restaurant

Zaterdag 10 februari 2018: Cyclocross in Lille
Na het succes van vorig jaar, zetten we de samenwerking met de oud-scouts van 1-25 Sint-Jacob voor de organisatie van onze veldrituitstap ook dit jaar verder. We vertrekken in het centrum van Antwerpen met de bus naar Lille, genieten er een hele dag van het veldritispektakel, en worden 's avonds op een veilige manier terug in onze Koekenstad afgezet. Meer info volgt snel.
Hoe laat? 10 uur - 18 uur

Zondag 25 februari 2018: Openingsrit seizoen 2018
Vandaag schieten we het nieuwe seizoen op gang met onze eerste trainingsrit van het jaar. de A-ploeg vertrekt om 9u30 aan De Nieuwe Linde voor een tocht van ca. 65 km, de B-ploegt start om 10 uur voor een tocht van ca. 50 km. 
Waar? De Nieuwe Linde
Geschatte afstand? 65 km (A-ploeg) / 50 km (B-ploeg)
Hoe laat? 9u30 (A-ploeg) / 10 uur (B-ploeg)

Zaterdag 10 maart 2018: Grote WTC 2018 Quiz
Meer informatie vind je op deze pagina.

Weekend 25-26-27 mei 2018: Clubweekend WTC twintigachttien
Dit weekend trekken we er met de club op uit. Alle (steunende) leden en partners zijn welkom. 
Instagram